Over Lourens Koetsier

 

Ik ben geboren en getogen in Zuid-Holland. Nadat ik was afgestudeerd aan de HEAO in Rotterdam, ben ik vertrokken naar Groningen voor mijn eerste baan als trader bij Amsterdam Rubber BV. Ik wist toen heel veel van gedroogde zuidvruchten en noten. Daarna gewerkt als directie assistent voor Randstand Uitzendbureau waarna ik in dienst trad als accountmanager bij Nationale Nederlanden voor levensverzekeringen, hypotheken en pensioenen.

In 1995 ben ik samen met mijn vrouw, zoon en dochter verhuisd naar Diepenveen. Hier woon en werk ik al meer dan 20 jaar met veel plezier. Tot 2012 heb ik voor verschillende werkgevers gewerkt op het gebied van pensioen- hypotheek- en financieel advies. In november 2012 heb ik de stap gezet naar zelfstandig ondernemerschap en ben ik als financieel adviseur gestart met Koetsier Financieel Advies.

De jarenlange ervaring die ik heb opgedaan in de verschillende functies op zowel pensioen- als hypotheekgebied komen hierbij goed van pas.

Mijn doel en uitdaging als financieel planner is om mijn klanten zo te adviseren dat ze na advies het gevoel hebben dat hun financiële zaken goed geregeld zijn en dat zij zelf ervaren zelf stevig aan het roer te staan.
Om de juiste beslissingen te nemen in de vaak ingewikkelde en ondoorzichtige wereld van de financiële dienstverlening, wil ik mensen behoeden voor het nemen van niet-verstandige beslissingen, of beslissingen die mogelijk niet goed uitwerken. Soms dus nee zeggen hoort daar bij.

Hiervoor is het belangrijk dat je in vertrouwen met elkaar kunt werken en dat je een goede klik met elkaar hebt. Hieraan hecht ik veel belang. Veel mensen vinden de onderwerpen lastig om te bespreken. Een goed sfeer en vertrouwen zijn in mijn ogen dan ook een voorwaarde om deze onderwerpen op een prettige manier te bespreken.

Om bij te blijven in mijn vakgebied zorg ik ervoor dat ik mezelf regelmatig bijschool. Hierdoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Naast de wettelijke vereisten van Permanente Educatie en de daarbij behorende wft-diploma’s, werk ik  daar wekelijks aan. De vruchten daarvan treft u aan onder de actualiteiten op mijn website waarop ik een selectie van actualiteiten plaats.

Ik ben een groot voorstander van het hebben van een flinke buffer en noem dat graag “familiekapitaal”,waar mogelijke onvoorziene uitgaven en toekomstige verplichtingen van kunnen worden voldaan, zonder dat de huishoudportemonnee hiervoor wordt aangesproken en een gevoel van financieel onbehagen ontstaat.

U kunt van mij verwachten dat ik uw financiële situatie met de uiterste zorg behandel, op zoek naar de meest optimale situatie. Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Aarzel dan niet om contact op te nemen om te kijken of we de ‘klik’ hebben om samen aan de slag te gaan.