mei 182017
 

Waarom uw hypotheek oversluiten?

hypotheek oversluitenDenkt u er weleens over na om uw hypotheek over te sluiten? Omdat de hypotheekrente op dit moment erg laag staat, of omdat uw persoonlijke situatie is gewijzigd, waardoor u behoefte heeft aan meer financiële ruimte. Of wilt u wellicht uw hypotheekrente langer vastzetten?

Veelal moest u voor het oversluiten van uw hypotheek een taxatierapport van uw woning laten opmaken en heeft u een werkgeversverklaring nodig van uw werkgever.

Hypotheek oversluiten was nog nooit ze gemakkelijk

Een enkele verzekeringsmaatschappij heeft dit echter gemakkelijker gemaakt. Zodat u geen taxatierapport en werkgeversverklaring meer nodig heeft.

De stukken die u nodig heeft voor het oversluiten van uw hypotheek, heeft u dan zelf in huis. Een recente loonstrook, een bankafschrift met daarop de salarisbetaling en de opgave met het saldo van de huidige hypotheek zijn in dat geval voldoende.

Voor de waardebepaling van uw woning, maakt de verzekeringsmaatschappij gebruik van modeltaxaties. Zodat een nieuw taxatierapport niet nodig is. Zo bespaart u als klant op uw taxatiekosten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw hypotheek over te sluiten, zonder taxatierapport en werkgeversverklaring? Neemt u dan contact met mij op via mijn site of bel/e-mail mij op lourens@koetsierfinancieeladvies.nl06-23682397.

Ik geef u hierover graag meer informatie en advies.